Waarden van de gemeente

​Waarde is datgene dat wij belangrijk vinden voor het functioneren van de gemeente en christenen onderling. Onze waarden geven kaders aan en bepalen een groot gedeelte van onze identiteit. Het voorbeeld van Jezus laat ons zien dat wanneer wij ons houden aan principiële waarheden, dat dit onszelf en de gemeente ten goede zal komen.

Hieronder benoemen wij een aantal belangrijke waarden van onze gemeente.

Eenheid

De bijbel roept ons op om één te zijn. Vanuit die eenheid kunnen wij veel meer bereiken. Wij hebben één focus, één doel, één visie die wij op verschillende manieren tot uitdrukking kunnen brengen. Er is daarom ook ruimte voor eigen inbreng. Wij beseffen dat als God de gemeente niet bouwt, wij tevergeefs bezig zijn. Wij maken al onze doelen en plannen onderhevig aan Zijn leiding. God gaat voorop in onze gemeente en wij volgen.

Passie en aanbidding

God staat centraal in ons leven en in de gemeente. Hij is het middelpunt van onze aandacht. Hem komt al onze passie en aanbidding toe. Dit begint niet als wij beginnen met de samenkomst en eindigt niet als wij weer naar huis gaan, ook buiten de samenkomsten hoort God centraal te staan. Wij roepen iedereen op om een blijvende levensstijl van aanbidding te hebben.

Het werk van de Heilige Geest

Wij bereiden ons goed voor op de samenkomst en andere activiteiten die wij als gemeente ondernemen. Als wij ervaren dat de Heilige Geest iets anders wil gaan doen dan wij voorbereid hebben, dan kiezen wij er voor om niet vast te zitten aan onze programma’s maar om Zijn wil te volgen.

Openheid

Wij willen een open gemeente zijn. Voor ons betekent dat; dat wij eerlijk, oprecht en transparant met elkaar omgaan; wij communiceren zonder bijbedoelingen.

Iedereen mag fouten maken en wordt als persoon daarop niet afgerekend, maar verder geholpen in dezelfde genade die wij allemaal ontvangen hebben.

Ieder mens is waardevol en moet met respect behandeld worden. Dat betekent dat wij op een positieve manier over elkaar spreken. Wij geven ruimte aan de ander en hebben elkaar lief als onszelf.

Kinderen

In de gemeente horen de kinderen er helemaal bij. Zij hebben een eigen programma en net als de volwassenen leren wij hen om de stem van God te verstaan. Wij leren de kinderen onder andere te wandelen in de gaven van de Geest en te bidden voor zieken.

Bemoediging een aanmoediging

Wij willen een bemoedigende gemeente zijn en stimuleren elkaar om dat ook te doen. Als de één het moeilijk heeft, helpt de ander hem of haar verder. Wij bidden voor elkaar en bieden waar nodig is, ook praktische hulp. We bouwen elkaar op en beschermen elkaar.

Dienstbaarheid

Wij geloven dat God voor iedereen een taak, roeping of bestemming heeft. Iedereen krijgt de ruimte om deze te ontwikkelen.

Binnen de gemeente zijn er ook een aantal (over het algemeen) praktische taken die moeten gebeuren. Wij verwachten dat iedere medewerker daarin ook zijn steentje bij draagt.